Materialtorkning

 

 

 

 

 

Vi kan halvera dina energikostnader för torkning!

 

PLASTIC SYSTEMS - Har ett komplett sortiment inom materialhantering. Flaggskeppet bland torrluftstorkarna är serien DWC som kan reducera elförbrukningen radikalt genom användandet av den allra senaste torktekniken. Ofta kan elförbrukningen halveras med en DWC tork från Plastic Systems.

 

+ DWC är gravimetrisk och använder viktceller som väger mängden material i torkbehållaren konstant. Detta medför en hel rad möjligheter. Torkningen optimeras efter förbrukningen helt automatiskt och du har möjlighet att hantera torkningen i batcher, ska du köra 375 kg så är torken tom när du gjort åt 375 kg och du slipper tömma den.

 

+ DWC har en Dry-Gate Valve vid uttaget vilken inte släpper ut material om det inte är torrt. Du behöver därmed inte vid uppstart tvingas konstatera att materialet spottar och fräser för att det inte är torrt. Eller ännu värre få kvalitetsproblem pga. fukt i materialet.

 

+ DWC använder Honey-Comb tekniken vilket medför att regenereringen sker löpande vilket innebär en jämnare torkning. Dessutom behöver torken därmed inte förses med tryckluft eller kylvatten. Smidigt och spar pengar.

 

+ DWC är den intelligenta torken som styrs av en microprocessor med touchskärm där du enbart behöver ange vilket material du ska torka och vilken batchstorlek du tänker köra. Sedan sköter torken allt själv.

 

+ DWC har ett antistressystem som ser till att materialet aldrig torkas för hårt utan systemet går ner i effekt när förbrukningen minskar och stannar helt om förbrukningen stått still i sex timmar.

PLASTIC SYSTEMS är i den absoluta frontlinjen beträffande materialtorkning och har en hel rad innovativa lösningar som spar både tid och pengar åt dig, den säkerställer dessutom att du kör torrt material.

 

 

Vänd dig till oss när du det gäller materialhantering - vi berättar gärna mer.

 

Våra partners - länkar

COPYRIGHT © INTENZO POLYMERS AB 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

TELEFON: 0371-588 280 | E-POST: christer@plamako.se